Bouwbedrijf G&A van de Beek is verhuisd naar ruim bedrijfspand

BALK Bouwbedrijf G& A van de Beek is onlangs verhuisd naar Eigen Haard 27D. Hoewel de firma al geruime tijd is gevestigd in Gaasterland, bleven de activiteiten tot voor kort vaak wat op de achtergrond. De werkzaamheden zijn echter inmiddels dusdanig van omvang dat van het oorspronkelijke kleine timmermansbedrijfje beslist geen sprake meer is.

Uit de voegen

Het bouwbedrijf groeide door alle grote opdrachten zelfs zo uit de voegen, dat de plannen voor een kantoor thuis werden afgeblazen. De firma is sinds kort gevestigd in een mooi en ruim bedrijfspand aan de Eigen Haard 27D. Zodat privé en werk gescheiden zijn, maar er vooral ook de nodige ruimte is voor alle bedrijfsprocessen. Bovendien is er een bedrijfstak aan toegevoegd: wie tuinhout nodig heeft kan op zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur daarvoor bij het bedrijf terecht.

Gert en Akkelien van de Beek zijn de mensen achter het bouwbedrijf G & A van de Beek. Het paar is getrouwd, hij komt uit Barneveld, zij uit Sint Nicolaasga. Het gezin met 5 kinderen, waarvan nog 2 thuis wonen, woont in Sloten, maar had voorheen haar domicilie in Ferwoude. “Daar zijn we in 2003 ook ons bedrijf gestart. In 2005 zijn we verhuisd naar Sloten en huurden in Legemeer, bij een voormalig varkensfokkerij, een loods.” Later huurde de firma aan de Eigen Haard een kleine loods om vanuit daar veel van de werkzaamheden aan te sturen. “Maar de laatste 3 tot 4 jaar zijn de opdrachten dermate gegroeid dat we meerdere mankrachten binnen ons bouwbedrijf aan het werk hebben.”

De lat ligt hoog

Bij het bedrijf staat kwaliteit voorop en 5 gespecialiseerde bouwers (ZZP-ers, uitzendkrachten, Gert zelf en Akkelien voor alle zaken achter de schermen) doen er alles aan om woningen en bedrijven te bouwen, te renoveren en te upgraden. “Daarbij leggen we de lat hoog. Onze vakmensen staan voor een hoge standaard.”

Op zoek naar vaklui

Klanten waarderen dat en daarom zou de firma best nog wat meer van zulke vaklui kunnen gebruiken. “Maar dat is echt een probleem. Ze zijn er bijna niet. Wel proberen we jonge mensen die een opleiding doen in de bouwnijverheid op te leiden, want we zijn ook nog een erkend leerbedrijf. Stagiaires uit het mbo die erg gemotiveerd zijn, zijn bij ons dan ook van harte welkom.”

Dat kwaliteit van mond tot mond gaat, blijkt wel uit het feit dat er in de Noordoostpolder door het bedrijf van Gert en Akkelien van de Beek al behoorlijk wat door hen verbouwd is. Van woningen tot agrarische bedrijven en domeinschuren en alles wat zich daartussen in bevindt.

Totaalpakket

“Veel van onze klanten bevinden zich dus in de NOP, maar ook in de Zuidwesthoek hebben we inmiddels een aardige naam opgebouwd.” Wie zich wendt tot Bouwbedrijf G&A van de Beek kan naast de hoogste standaard ook rekenen op een totaalpakket. “We werken samen met onder andere een keukencentrum, een schildersbedrijf, een sanitairbedrijf en een installatiebedrijf, zodat we weten dat het eindresultaat op alle fronten uitstekend is. Wij ondersteunen de klant in het maken van de keuzes en dit wordt door hen erg gewaardeerd.”

Projecten

Op dit moment werkt het bouwbedrijf onder andere aan een groot renovatieproject in Wijckel. In Sloten is onder andere de bakkerij verbouwd. Maar in de gehele Zuidwesthoek heeft de firma ook al flink wat huizen onder handen gehad.

“Mensen die een geheel nieuw huis willen laten bouwen zijn bij ons aan het juiste adres. Maar ook de kleinere verbouwingen waaronder badkamers, onderhoud en inbouwinterieur doen we. Ook de agrariërs weten ons nog altijd erg goed te vinden voor zowel hun bedrijf als hun woning.” Dat er nu gewerkt wordt uit een fijn en groot bedrijfspand, is een groot voordeel vindt het echtpaar.

Verkoop tuinhout

“Bovendien hebben we veel ruimte rondom het pand. We constateerden dat er in de omgeving heel weinig tuinhout wordt verkocht, terwijl de vraag er naar wel heel groot is. Dus hebben we besloten om dat er bij te doen op de zaterdagochtend. Van 8.30 tot 13.00 uur kunnen mensen dan bij ons terecht voor onder andere hardhout, geïmpregneerd hout en Douglas hout. We hebben wel gemerkt dat de klant toch vaak een wat luxere tuinafscheiding wil in plaats van de kant en klare afscheidingen. Zeker nu ze door de corona veel zelf in de tuin bezig zijn, is die vraag heel groot. En wie vragen heeft over de toepassingen, kan natuurlijk ook altijd bij ons terecht.”

Dat de firma deze activiteiten ontplooit zal volgens Akkelien zeker opvallen. “We zitten hier op de route naar het milieuterrein van Balk. Als je ziet hoeveel mensen hier op een zaterdag voorbij komen dan kan het niet anders dan dat ze ons zien. Zeker nu er een mooi bord aan het bedrijfspand hangt.”

Wie meer wil weten over het bouwbedrijf of de mogelijkheid voor particulieren om tuinhout aan te schaffen kan een kijkje nemen op de website: http://timmerbedrijfvandebeek.nl

Meintje Haringsma