Boetseren in de Teatertún Rijs

RIJS Keramiste Carien van Dongen uit het Brabantse Waspik geeft in de Teatertun in Rijs een cursus boetseren.

‘Het boetseren van een portret, het werken met je handen in de klei geeft een vorm van “in het hier en nu” zijn. Als je focus ligt op het maken van een mondhoek en je hebt een heel klein stukje klei in je hand wat op de juiste plek, met de juiste bolling of holling moet worden aangebracht dan is je wereld voor even niet groter dan die mondhoek. Mindfull met realistische kunst!’ aldus Carien van Dongen.

Carien is een van de beste keramisten op haar gebied. In 2015 heeft ze haar fulltime baan opgezegd om zich helemaal te kunnen richten op het les geven. In haar atelier kan ze haar kennis delen en lopen cursisten in en uit. Ook geeft ze les op locatie zoals bijvoorbeeld bij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda.

Naar Rijs komen

En nu komt Carien naar Rijs. De Kunstkring Gaasterland heeft haar uitgenodigd om tijdens het weekend 28 t/m 30 mei 2021 een boetseercursus te geven in de Teatertún te Rijs.

Geheel verzorgd weekend

Een geheel verzorgd weekend, met lunch, diner en (indien gewenst) overnachting in Hotel Jans. Dus… Vraag jij je ook wel eens af waarom de ene mens er anders uit ziet dan de ander? Wat maakt een gezicht mannelijk of vrouwelijk? Waar zitten de etnische kenmerken in het gezicht?

Stap voor stap

Bij deze 3-daagse workshop leer je stap voor stap hoe je een portret boetseert in klei.

Docent Carien van Dongen neemt je mee in dit boeiende proces waarin je leert om “anders te kijken” naar de medemens. Aan de hand van door jezelf meegebrachte foto’s gaan we aan de slag. Een workshop die zowel inspannend als ontspannend is. Uiteraard wordt er rekening gehouden met alle coronamaatregelen.

Meer informatie en aanmelding via website: www.kunstkringgaasterland.nl.