Dorpsfeest afblazen historisch dieptepunt

WIJCKEL Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het dorpsfeest van Wijckel in verband met corona afgeblazen. De organisatie kon het risico niet nemen, omdat niet duidelijk is hoe de toestand is in juni, aldus de Wikelflecht.

„Het is onzeker, maar dat alles weer kan met veel mensen bij elkaar, ligt niet in de lijn der verwachting.”

MKZ crisis

Een flink aantal jaren geleden is de optocht met de wagens niet door gegaan in verband met de MKZ crisis. Daardoor was het niet wenselijk om op boerenerven te komen als het niet nodig was. „Het alternatief met fietsers, skelters en lopers was ook heel leuk. Maar het feest helemaal afblazen is wel een historisch dieptepunt,” staat te lezen in het dorpsblad.

Het alternatief van een digitaal dorpsfeest met digitale pubquizen of digitale bingo is niet echt aantrekkelijk vinden ze van Dorpsbelang. „Een film terugkijken van hoe leuk het dorpsfeest was, is ook wat sneu.” Wijckel zet nu in op een knalfeest als het weer kan. „En dat hoeft niet perse in juni. Iedere aanleiding is welkom, als het weer kan.”

De Feestcommissie en het A-team geven in de Wikelflecht overigens nog wel aan dat ze niet aan helemaal niets doen denken.

„We houden hoop dat we tegen die tijd weer wat meer mogen. Wij hebben Gebouw Irene dan ook gevraagd of zij samen met ons willen nadenken over een invulling van het derde weekend van juni. Ook daar hebben ze namelijk behoefte aan een feestje tegen die tijd.” Ook dat gaat wel onder voorbehoud, want ook de Feestcommissie en het A-Team geven aan dat alles afhangt van wat er tegen die tijd dan mag.