Ruiters rijden naar podiumplaatsen

KOUDUM Silke Meyer is sinds 2 jaar weer op wedstrijd met Sweet Forest Donovan en won met 206 punten het L1 dressuur. Zo won ze ook het 2e BB parcour met een stijl van 73,5.

Laura Meyer-Wildschut reed op haar paard Jenette Du Rouet naar een 2e prijs in het L2 dressuur met 196,5. Met springen reed Jenette Du Rouet met ruiter Remmelt Hoekstra naar een 1e prijs in het 2e parcour met een stijl van 78. Joukje Hak en Xite Hof pakken een 2e prijs bij de Horses2Fly Young Friesian Dressage Competition

Afgelopen zaterdag werd de tweede selectie wedstrijd voor de Horses2Fly Young Friesian Dressage Competition verreden in Tolbert. De Horses2Fly Young Friesian Dressage Competition is één van de weinige paardensport evenementen die op dit moment wel door kan gaan. De deelnemers stonden te popelen om te laten zien wat hun paarden kunnen na een lange wedstrijdstop.

Joukje Hak en Xite Hof (Alwin 469 x Maeije 440) namen deel aan de rubriek voor 6 jarige Friese dressuurpaarden. Daar pakten ze een knappe 2e plaats met 68,2%. Hiermee hebben Joukje en Xite hun eerste plaatsingspunten weten te verzamelen voor de finale op 29 mei.

Verder heeft clubamazone Hyke Voorn haar debuut gemaakt in NL A-team bij de Young Riders tijdens de Nations Cup in Opglabbeek in België. Een fantastische prestatie waarvan we de verdere uitslag op dit moment nog niet weten.