Hemelum herdenkt met stille tocht van bloemen

HEMELUM Ook dit jaar zal er op 4 mei geen stille tocht en geen bijeenkomst bij het monument op de Himmelbrink te Hemelum worden georganiseerd. In verband met de preventiemaatregelen tegen covid-19 is dit helaas niet mogelijk.

Als alternatief zal er op dinsdag 4 mei een kleine ceremonie plaats vinden zonder publiek. Om 19.58 uur klinkt live het Taptoesignaal waarna 2 minuten stilte volgt. Daarna zal er door leden van de 4 mei commissie een krans worden gelegd. In deze krans zal de witte kranskleur van de Gemeente Súdwest Fryslân gemengd worden met de kranskleur rood (het Dorpsbelang) en de kranskleur blauw (de PKN-gemeente).

Ook het bloemstuk namens basisschool De Barte krijgt een plek op het monument. Na de kranslegging is iedereen van harte welkom om individueel bloemen op het monument te leggen. Wel wordt gevraagd om rekening te houden met de dan geldende corona-richtlijnen.

Goudsbloemen

Elk huishouden in Hemelum heeft een zakje goudsbloemzaadjes ontvangen met de uitnodiging om deze in de (voor)tuin uit te zaaien zodat er over een poosje een oranje bloemenslinger door Hemelum loopt; “Een stille tocht van bloemen”.

„We hopen elkaar bij een volgende herdenking weer te ontmoeten,”stelt de 4 mei commissie Hemelum.