Verhaaltjes voor het slapengaan

BALK Oud-Balkster Naduah van Keulen (22) heeft haar eerste single uitgebracht. Het nummer 'Graag of Helemaal Niet' is één van de vijf liedjes op haar eerste Extended play (EP) ‘Verhaaltjes voor het slapengaan’.

Naduah van Keulen studeert aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Het uitbrengen van muziek is onderdeel van de studie. ,,Je moet aan het einde van het semester laten zien dat je ontwikkeling hebt doorgemaakt”, zegt Van Keulen.

De muzikante heeft haar liefdesleven als inspiratie gebruikt. ,,De titel klinkt misschien onschuldig, maar dat is een knipoog. De liedjes zijn dat namelijk niet. Om dat concept nog verder uit te vergroten, maak ik samen met een illustratrice een prentenboek. Daarin staan naast de songteksten ook allemaal prachtige tekeningen bij de liedjes. Ook die tekeningen lijken op het eerste gezicht onschuldig, maar door het boek heen komt er steeds meer seks, drugs en rock en roll in de tekeningen.”

Luisteren

Het eerste nummer 'Graag of Helemaal Niet' is vanaf 30 april op de bekende streamingsdiensten te beluisteren. De prentenboeken zijn vanaf dat moment ook te bestellen. Op 28 mei komt het nummer 'Gister' uit en op 25 juni komt de hele EP Verhaaltjes voor het slapengaan online. Op die dag wordt ook het bestelde prentenboek geleverd.

Het Swaentje

Naduah van Keulen woonde twee jaar lang in Balk boven café Het Swaentje, waar ze ook werkte. De studente is hier nog regelmatig te vinden. Ook hoopt ze deze zomer weer klanten te kunnen bedienen.

Werk

Het werk van Naduah van Keulen is ook op YouTube, Instagram, TikTok en Facebook te beluisteren via haar eigen kanalen.