Servicepunt De Fryske Marren in Balk dag dicht vanwege metamorfose publieksruimte

De publieksruimte van het servicepunt van de gemeente De Fryske Marren in Balk krijgt een metamorfose. Om die reden is het servicepunt dicht op dinsdag 20 juli.

De eerste werkzaamheden beginnen maandag 19 juli, waarbij het servicepunt aan de Dubbelstraat 1 wel geopend kan blijven. Daarna zijn inwoners weer welkom vanaf woensdag in de vernieuwde publieksruimte, die is ontworpen door Van Manen en Zwart architecten uit Drachten.

De hal van het servicepunt krijgt onder andere een nieuw zitmeubel met een tafelblok. Die vervangt de huidige statafel en losse stoelen, die er nu tijdelijk staan. Daarnaast wordt het loket aangekleed met een ‘pompeblêd’ en het logo van de gemeente.

,,Met de aanpassing van het servicepunt willen we de zichtbaarheid van het servicepunt, dat is gevestigd in het Gaasterlânhûs, vergroten”, aldus een woordvoerder van de gemeente De Fryske Marren.

Bij binnenkomst is straks volgens DFM meteen duidelijk waar het gemeentelijke servicepunt zit. Waar nu enkel de tekst ‘De Fryske Marren’ staat, wordt wel het logo van De Fryske Marren geplaatst. Daarnaast wordt de link gelegd met water, wat straks in de beplanting en in het pompeblêd terugkomt. ,,Dat is passend voor De Fryske Marren. De beplanting is nog in bestelling en wordt later geplaatst.”

‘Goed plaats kunnen nemen’

De bezoekers krijgen met de aanpassing volgens DFM de gelegenheid om goed plaats te kunnen nemen bij het servicepunt. Aansluitend komt er een extra tafelblokje. ,,Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen of mindervaliden die niet bij de balie kunnen, ook goed geholpen worden.”

,De werkzaamheden hebben we zoveel mogelijk buiten de openingstijden geprobeerd te organiseren. Voor het plaatsen van het pompeblêd is een hele dag nodig. Het is onverantwoord om met de bijbehorende werkzaamheden inwoners te blijven ontvangen. Naast de geluidsoverlast, wordt er ook met elektra gewerkt. Verder kunnen we de anderhalve meter niet  waarborgen bij de werkzaamheden van die dag.”