Súdwest-Fryslân gunt Wmo-begeleiding definitief aan AtHomeFirst Friesland BV en het samenwerkingsverband Alliade en GGZ Friesland

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft een contract gesloten met AtHomeFirst Friesland BV en het samenwerkingsverband Alliade en GGZ Friesland voor alle vormen van Wmo-begeleiding. De overeenkomsten gaan in per 1 januari 2022.

Als er geen bezwaar wordt gemaakt, gaat het contract in op 22 juli. De nieuwe overeenkomsten met de aanbieders zelf moeten ingaan op 1 januari 2022. 

Wie nu Wmo-begeleiding heeft, wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken starten na de zomer en duren tot eind 2022. ,,Zolang er nog geen gesprek is geweest, houden mensen de Wmo-begeleiding die ze nu ook krijgen. Daarnaast kunnen inwoners kunnen voor Wmo-begeleiding terecht bij de gebiedsteams van Súdwest-Fryslân”, aldus de gemeente.

Huishoudelijke hulp

Ook voor de Huishoudelijke Hulp zijn nieuwe afspraken gemaakt. Vanaf volgend jaar gaan Suver Thús en Axxicom Thuishulp zorgen voor de Huishoudelijke Hulp in Súdwest-Fryslân.

,,Voor de meeste mensen met huishoudelijk hulp geldt dat ze de hulp houden die ze nu ook hebben", aldus de gemeente Súdwest-Fryslân.