Korfballers Harich niet opgewassen tegen ZKC '19 uit Zuidwolde

De korfballers Harich zijn er zaterdag niet in geslaagd om te winnen van ZKC ’19. In Zuidwolde werd het 29-13 voor de thuisploeg.

ZKC is een pittige tegenstander die normaliter bovenaan in de ranglijst meedraait. Het beloofde vooraf dan ook al een lastige wedstrijd te worden. Hieronder een door Harich zelf geschreven verslag.

Harich startte gebrand. Duidelijk communiceren en geconcentreerd verdedigen waren onder andere opdrachten die we van coach Hans Meulman hadden meegekregen. 

ZKC wist zich onder de druk van Harich uit te korfballen, goed verdedigde schoten vielen binnen. Bij een 8-1 achterstand besloot Harich een time-out te nemen om de flow van ZKC’19 te doorbreken. Het resultaat bleef niet uit, want Frans van der Heide en Johan van Dijk wisten te scoren. Harich had mooie acties en wist het verdedigend 10 minuten dicht te houden. Waar wij net niet scoorden, deed ZKC dit wel. Uiteindelijk gingen we met een 14-5 ruststand de kleedkamers in.

Hans was tevreden, we waren fel en gefocust. Aanvallend was het noodzakelijk iets meer rust te vinden en op zoek te gaan naar de juiste kans. Na rust vergrote ZKC de voorsprong naar 19-6. Er volgde een sterke aanvallende periode voor Harich. ZKC bleef niet achter en er werden aan beide kanten doelpunten gemaakt. 

Met een eindstand van 29-13 bleek ZKC een maatje te groot. Harich kon met opgeheven hoofd van het veld stappen. Er is strijd geleverd en als team hard gewerkt. Met deze inzet kunnen we dit seizoen mooie resultaten behalen. 

Volgende week  zijn en er nieuwe kansen en speelt Harich thuis tegen de Waterpoort om 15.30 uur.