Pieter Pander en Fetze Walda winnen laatste wedstrijden PV De Blauwband

Met de laatste twee vluchten werd het vliegseizoen voor de postduiven voor de leden van PV De Blauwband uit Balk afgesloten. Een seizoen met ups en downs qua vluchten verloop, veel uitstel en onberekenbare weersomstandigheden. Dat dit zijn tol eiste, kwam naar voren door de geringe aantallen ingezette duiven bij de laatste wedstrijden.

Bij de vlucht vanuit Tongeren brachten acht leden 198 duiven in concours, de lossing was om 13.25 uur. Het was Pieter Pander die in Wijckel  voor de laatste keer deze jaargang met zijn snelste duif  de eerste plaats zou gaan opeiste.  Deze werd geklokt om 16.27,19 uur.

De afstand naar Pander betrof 233 kilometer, de gevlogen snelheid bedroeg 1282 meter per minuut. Daarnaast kende Pander prijsduiven op de plaatsen 3 tot 6 en op plaats 8 van zijn tien ingezette duiven. Een mooie afsluiter voor deze alleskunner. 

Sjoerd Walda in Oudega, het gehele seizoen hoog geklasseerd, sloot eveneens af in stijl, met duiven op de plaatsen twee en vijf. 

Vanuit Chalôns-en-Champagne stond de laatste jonge duivenvlucht op het programma. Door drie leden waren hiervoor 26 duiven ingekorfd, die gingen van start om 10.00 uur. Winnaar werd Fetze Walda uit Balk. Om 15.52,27 uur klokte hij de eerste duif. Die had een afstand gevlogen van 441 kilometer tegen 1252 meter per minuut. Sjoer Walda werd tweede en Pieter Pander zesde. 

Bij de jonge duiven is de einduitslag van het seizoen: 1. Fetze Walda, 2. Sjoerd Walda, 3. Pieter Pander.