FOTO'S | Organisatie Koudumer Feestweek kijkt dankbaar terug op rijkelijk gevulde verkorte editie

Na een jaar zonder Koudumer Feestweek vanwege de coronamaatregelen, kon het evenement ditmaal wel doorgaan. Zij het als een verkorte versie.

,,Dit jaar waren er gelukkig wel weer mogelijkheden om de dorpsbewoners van jong tot oud met elkaar te verbinden via activiteiten”, zegt organisatie over het evenement dat plaatsvond van vorige week woensdag tot en met afgelopen zondag.

Vanaf 8 september, de dag waarop de Koudumer Feestweek begon, gingen basisscholieren uit de groepen vier tot en met acht creatief met pallets en spijkers aan de slag in het timmerdorp en bouwden de kleintjes Lego in MFC De Klink. 

Ondanks dat de Koudumer Feestweek korter duurder als anders, waren er tal van activiteiten. Zo was er met het zomerse weer een fietstocht, een pitch en putt golftoernooi, een boottocht voor de senioren en een motortoertocht. 

Ook was er: de traditionele bingo in De Klink, de jaarlijkse jong-dierendag in de manege, de Molendag bij de Vlijt en de sportieve ball-games in de Dobbe. 

'Als dorp gedaan'

,,De feestweek was rijkelijk gevuld, ondanks de verkorte versie ervan. Qua gezelligheid was het eveneens prima voor elkaar met de drijf-in op zondag in de haven. In de afsluitende, gezamenlijke dienst in De Klink werd terecht geconstateerd dat we dankbaar mogen zijn dat we dit als dorp met elkaar kunnen doen. En dat zijn we in Koudum”, aldus de organisatie.

Volgende week in de Balkster Courant een interview met de organisatie van de Koudumer Feestweek, met onder andere een doorkijkje naar het evenement in 2022.