Korfballers DTG uit Wijckel nemen punten mee naar huis vanuit De Knipe

Korfbalvereniging DTG uit Wijckel reisde afgelopen zaterdag af naar De Knipe om tegen Kinea te spelen. De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen door DTG.

Voor de wedstrijd werd duidelijk dat er een aantal basis spelers bij Kinea afwezig waren, het gevaar is dat er daardoor te gemakkelijk wordt gedacht. Daarom werd dit vooraf duidelijk besproken, dat er veel druk en energie geleverd moest worden en dat de punten niet vanzelf mee gaan naar Wijckel.

Direct na het 1e fluitsignaal werd er ook zo gespeeld. Er werd veel energie geleverd en de score werd geopend door een mooi doelpunt van Renske. Het scoren ging nog niet altijd even gemakkelijk, maar DTG kwam wel op een 0-3 voorsprong. Kinea liet zich echter niet van het veld spelen en kwam voor rust weer bijna op gelijke hoogte, er werd met 6-7 gerust. 

De tweede helft ging het eerst erg gelijk op. Door afstandsdoelpunten van alle 4 heren van DTG werd het 8-11. Daarop werden er de nodige wissels doorgevoerd om de wedstrijd meer naar ons toe te trekken. Dit pakte goed uit waarna de wedstrijd het laatste deel wel was gespeeld, de uitslag was 13-17. 

Dit waren belangrijke punten voor DTG 1 die nu met 6 punten op de 6de plek staat. Volgende week 30 oktober wordt alweer de laatste veldwedstrijd gespeeld om 15:30 in Wijckel tegen Sios 1. Dit wordt een belangrijke wedstrijd aangezien Sios 1 op plek 5 staat met eveneens 6 punten.