Hartjes in Koudum om overleden kinderen te herdenken. 'Iedereen is welkom'

Ouders die een kind hebben verloren en iedereen die zich met hen verbonden voelt, kan zondag 12 december een klein hartje op een groot houten hart ophangen bij Dorpshuis De Klink in Koudum.

Normaal gesproken worden wereldwijd lichtjes ontstoken op de tweede zondag in december. Vanwege de coronatijd kan dat nu niet doorgaan vanwege de coronatijd. ,,Wereldlichtjesdag Súdwesthoeke heeft om die reden gekozen voor een vorm met hartjes, die in het afgelopen jaar zoveel warme reacties en deelname bracht.”
 
Bij dorpshuis De Klink in Koudum staat zondag 12 december een groot houten hart, met daarop het woord ‘Wereldlichtjesdag’. Op het kleine hartje dat erop geplaatst kan worden, kan een naam worden geschreven of bijvoorbeeld een persoonlijke tekst of afbeelding. ,,Zo vertelt een hart vol met hartjes over gemis, maar ook over verbondenheid. Daarnaast kan iedereen die avond een kaarsje aansteken.”

Afhaaladressen

De hartjes zijn van 1 tot 11 december gratis af te halen bij adressen in de regio. In Koudum kan dat bij Janieke Semplonius aan de Beukenlaan 3, in Warns bij Aagje Boersma aan ’t Noard 8, in Stavoren bij Froukje Wesselius aan de Voorstraat 11, in Hindeloopen bij Trijntje van Meekeren aan de Wiltjesklinten 8, in Sloten bij Sjoerdtje Pander aan de Wijckelerweg 178 en in Balk bij Linda Nagelhout aan de Hielkemastrjitte 24.

Ook is het mogelijk om op zondag 12 december bij De Klink een hartje te beschrijven. Voor meer informatie kan gemaild worden naar wldsudwesthoeke@gmail.com.