Kinderwerkgroep Vrienden van Museum Hindeloopen duikt in activiteitenschatkist

De kinderwerkgroep van de Vrienden van Museum Hindeloopen is weer actief geweest, nu activiteiten in het museum zelf niet mogelijk zijn door de coronamaatregelen.

Leden van de werkgroep hebben een ‘duik’ genomen in een oude scheepskist die al jaren in het museum staat. ,,Tot onze verrassing vonden we daar voor de tweede keer dit jaar allerlei spannende dingen in, zoals een spannend verhaal over de broer van Sinterklaas, die door Hindeloopen dwaalt en ontdekt dat er veel is veranderd.” 

Het bleek dat broer van Sinterklaas verdrietig is dat er zoveel van vroeger is verdwenen. Kinderen kunnen hem helpen om weer vrolijk te worden. 

,,Kinderen mogen een foto maken van iets ouds uit hun eigen omgeving en die mailen naar Museum Hindeloopen via info@museumhindeloopen.nl. Iedere foto wordt beloond met een leuke attentie.”

Daarnaast is een knutselopdracht die eveneens in de kist zit, te gebruiken voor Sinterklaas en Kerst, terwijl een Sinterklaaskwis met Hindelooper woorden erin uitnodigt tot nadenken.

Voor alle informatie zie www.museumhindeloopen.nl/content/uit-de-scheepskist.