Zuidwesten en Wadden dichte mistbanken

REGIO - In het zuidwesten en op de Wadden komen dichte mistbanken voor. Daarbij is het zicht minder dan 200 meter en zeer lokaal minder dan 50 meter. De mist is erg verraderlijk, omdat het zicht op de weg soms snel kan afnemen. Op weerstation Woensdrecht (West-Brabant) was het zicht zojuist slechts 43 meter! Weeronline geeft een waarschuwing. In de tweede helft van de ochtend verdwijnt de mist.

In het zuidwesten en op de Wadden komen dichte mistbanken voor. Daarbij is het zicht minder dan 200 meter en zeer lokaal minder dan 50 meter. De mist is erg verraderlijk, omdat het zicht op de weg soms snel kan afnemen. Op weerstation Woensdrecht (West-Brabant) was het zicht zojuist slechts 43 meter! Weeronline geeft een waarschuwing. In de tweede helft van de ochtend verdwijnt de mist.

Ook op andere weerstations in Zuid-Holland en Zeeland zijn erg lage zichtwaarden geregistreerd. In Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) kan slechts 79 meter vooruit worden gekeken. Voorschoten, nabij Den Haag, heeft 89 meter zicht. Ook op Terschelling is het erg mistig met 79 meter zicht.

De mist verdwijnt in de tweede helft van de ochtend. Daarna is er een mix van wolkenvelden en zon en het blijft droog. Bij weinig wind wordt het 18 graden aan zee en 23 langs de oostgrens.