ONT zoekt voetbalteams voor vrijdagcompetitie

OPeinde - ONT neemt het initiatief om een vrijdagavondcompetitie op te starten voor ‘lagere’ teams. De KNVB wil daaraan meewerken, maar dan moet ONT zelf een aantal verenigingen vinden die dat ook willen.

Er wordt al langer gesproken over een vrijdagavondcompetitie, maar ONT is de eerste vereniging die de koe écht bij de horens vat. ONT 4, reserve 5e klasse, wil het komende seizoen zijn competitiewedstrijden op vrijdagavond spelen. Dat geeft een aantal spelers de mogelijkheid om op zaterdag te werken en tóch te voetballen.

Uniek is ook dat de KNVB het plan ondersteunt en er een speciaal wedstrijdschema voor maakt. Tot nu konden wedstrijden wel incidenteel op vrijdagavond worden gespeeld, maar dat was dan in onderling overleg tussen de clubs. Nu stelt de KNVB de wedstrijden dus vast op vrijdagavond.

Als er genoeg teams van gelijk niveau gevonden worden, dan is de KNVB bereid een vrijdagavondcompetitie samen te stellen. Maar het initiatief ligt bij de verenigingen. ONT zoekt dus reserve 5e en 6e klasse zaterdag- en zondagteams die op vrijdagavond competitiewedstrijden willen spelen. Spelen op vrijdagavond heeft in ieder geval twee voordelen:

- spelers die niet op zaterdag of zondag kunnen spelen bied je de mogelijkheid tóch te kunnen voetballen

- spelers die op vrijdagavond voetballen kunnen eventueel aanvullen op zaterdag of zondag

Clubs die interesse hebben in een vrijdagavondcompetitie kunnen contact opnemen met Johan Feddema (06-51550272 of per mail aan jfeddema14@gmail.com)