Geen goede wedstrijd voor DTG1, maar wel de punten

WIJCKEL - Zaterdag 8 december mocht DTG 1 het opnemen tegen TOP 1. TOP stond op de laatste plaats, dus in theorie zou DTG hier van moeten kunnen winnen. Aan de uitslagen was echter wel te zien dat de tegenpartij zich niet makkelijk lieten verslaan, dus scherpte was nodig.

De score werd geopend door een afstandsschot van TOP. DTG volgde snel met een doelpunt van afstand van Iris Visser. DTG kon aanvallend niet genoeg brengen om het voortouw te nemen. Nadat de score 3-6 was begon DTG goede aanvallen op te zetten en het schotpercentage te verhogen. Dit resulteerde in een tussenstand van 8-6. Hierna viel DTG terug in het eerdere spel waarna er met 9-9 werd gerust.

Goede periode

Na de pauze opende TOP weer de score, hierna was het Aukje Spoelstra die met een doelpunt van afstand begon met een goede periode voor DTG. Tot de 15-10 hield dit stand waarna TOP weer terug kwam tot 15-15. Inmiddels was Douwe Deinum ingewisseld, waarna hij met 2 doelpunten van afstand de voorsprong voor DTG weer terugpakte. Hierna werd het niet meer spannend en floot de scheidsrechter af bij een stand van 19-16.

Het was voor DTG geen goede wedstrijd, maar de ploeg heeft wel de punten gepakt en komt daarmee op een gedeelde 2de plaats staat met 5 punten.

Komende wedstrijd

Volgende week reist DTG 1 af naar Emmeloord waar de wedstrijd om 18:50 begint. DTG 2 reist af naar Dronten waar om 18:30 wordt gespeeld tegen ASVD 3.