Pegasus ploegen winnen Nederlandse titels springen

Hardinxveld-Giessendam - Zaterdag werden de Nederlandse kampioenschappen springen op A en B niveau georganiseerd. De twee hoogste niveaus welke in Nederland mogelijk zijn. Via voorronden hadden de junior- en mix senior ploegen van Pegasus- Lemmer zich gekwalificeerd voor deze wedstrijden.

Junioren

In de ochtend wedstrijd hadden de junioren hun wedstrijd. Het behalen van de nationale titelstrijd was al een bijzonder goede prestatie van de groep uit Lemmer. Het springen is voor deze turnsters een extraatje naast het toestel turnen waarvoor voornamelijk getraind wordt. Door blessures konden twee van de groep niet deelnemen in Hardinxveld en moest tijdens de laatste trainingen de invulling van wie welke sprongen zou doen, aangepast worden. De ploeg, bestaant uit turnsters variërend van 12 tot 15 jaar. Bij het onderdeel minitramp springtoestel werd een 1e plaats behaald. Niet door de hoge moeilijkheidsgraad, maar door het technisch verzorgd springen. Verder werd door de junioren een 4e plaats behaald bij plank springtoestel en een 5e plaats bij de onderdelen minitramp valmat en airtrack.

Senioren mix

De senioren mix groep mochten in de middag wedstrijd hun kunnen demonsteren. Deze ploeg van de vereniging had de zware opdracht de resultaten van de voorronden te continueren of te verbeteren. Tijdens de voorronde werd op 3 onderdelen de concurrentie verslagen. De laatste opdracht, het verbeteren, werd behaald. De groep, bestaande uit 3 dames en 4 heren, wisten door hun aangepaste sprongen de nationale titels te behalen bij de onderdelen minitramp valmat, minitramp tafel en plank springtoestel met ruime voorsprong op de andere verenigingen.. Bij minitramp springtoestel werd een 3e plaats behaald.