DBS D1 pakt uit winst tegen Tubbergen

BALK - Na een vrij weekend mochten de dames van Autoschadekuiper/DBS D1 afgelopen zaterdag weer aantreden. Dit keer voor een uit wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen. Een wedstrijd tussen jong en ervaring.

DBS begon niet sterk aan de wedstrijd. Achterin het veld was het begin zowel passend als verdedigend slordig. Bij een stand van 9-5 had DBS de 2 time-outs al verbruikt. De dames herstelden zich later in de set, waardoor het vanaf 14-14 gelijk op ging. Een spannend slot van de 1e set, die helaas toch nog met 29-27 werd gewonnen door de thuis spelende partij uit Tubbergen.

Eerst gelijk op

In het begin van de 2e set ging het gelijk op tot 8-8. Daarna liep DBS uit door een sterke serves serie. De dames van DBS konden uitlopen naar 10-15. Deze set had DBS de overhand en werd de set gewonnen door de dames van DBS met 19-25.

De stand was weer gelijk, 1-1 in sets. In de 3e set liet DBS beter spel zien waar Dynamo geen grip op had. DBS begon met een ruime voorsprong 1-6 en hield dit gedurende de hele wedstrijd vast. De set resulteerde in een gemakkelijke winst, 9-25 voor de dames uit Balk. De laatste set had DBS in het begin van de set de overhand,2-5. Dynamo knokte terug, wat resulteerde in een 8-6 voorsprong voor Dynamo. Vanaf 16-16 was de stand weer gelijk, en dat bleef tot 20-20. Een sterke serve aan de zijde van DBS resulteerde op een 21-24 voorsprong voor DBS,matchpoint. Dynamo bleef knokken, maar de set werd toch gewonnen met 23-25 door de dames van DBS. 1-3 winst, 4 punten werden meegenomen naar Balk.

Aankomende zaterdag, 15 December een Fries onder onsje, 19.00 DBS D1 - VC Bolsward D1 thuis in Sporthal de Trime.