Harich wint moeizaam in Holwerd

HARICH - Afgelopen zaterdag ging de selectie van Harich naar Holwerd toe. Het tweede, dat daarvoor al in Oentsjerk 2 punten had behaald, was ondertussen ook aangekomen. De trainer/coach had een wijziging doorgevoerd in de basisopstelling, Peter Veldman mocht vandaag beginnen. Bekend was dat DTL een ploeg was die het spel graag vertraagde en lang aan kon vallen. Dit was voor de Harichster ploeg dan ook goed te merken.

Harich vond het lastig om te scoren. De korf was moeilijk te vinden en de schoten zaten ook niet echt mee. DTL kon het spel toch best aardig vertragen, wat ze graag wilde. De ploeg uit Holwerd kwam 4-1 voor en er werden gewoonweg niet genoeg doelpunten gemaakt. Vlak voor rust maakte Femke de 5-3, maar 3 goals bij rust is veel te weinig.

We moeten

Harich moest en zou de punten vandaag mee naar huis nemen, DTL is in principe een ploeg die Harich onder zich moet houden. Meteen na de rust maakte Harich de 5-4, een goed begin van de 2e helft. Harich kon het scoren helaas niet doorzetten op de manier die ze zou willen, maar het vertrouwen ging niet verloren. Het werd 6-6 en het ging gelijk op tot 9-9.

Toch kon Harich de 10-12 maken en toen Arjen de 10-13 maakte was het gedaan voor DTL. Een wedstrijd met heel weinig goals, maar zoals vaak werd gezegd: ‘’punten zijn punten’’. Het tweede won met 19-22 van De Wâlden. Beide ploegen hebben nu 4 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende week spelen Harich 1 & 2 beiden thuis tegen Flamingo’s. Om 14.05 en 15.20 treden zij aan tegen de ploeg uit Buitenpost.