Zorgfunctie Boerderij Welgelegen van start

HARICH – Vanaf 1 december start Boerderij Welgelegen met dagbesteding voor senioren. Vanaf maandag tot en met vrijdag kunnen senioren in Balk en omgeving de dag doorbrengen op de boerderij. Om te ontspannen, handwerken, koken en andere gezellige dingen, maar ook om te helpen met de dagelijkse bezigheden: het bijhouden van de groente- en kruidentuin, het verzorgen van de dieren en vele andere alledaagse zaken op de boerderij.

Aanvulling op mantel- en thuiszorg

Bewoners van de Fryske Marren die in een sociaal isolement dreigen te raken of kampen met dementie, een niet-aangeboren hersenafwijking of een ander ongemak zijn op Welgelegen van harte welkom. Deze dagbesteding kan een prima aanvulling zijn op bestaande mantel- of thuiszorg trajecten, uiteraard in goed overleg. Naast dagbesteding richt Welgelegen zich ook op ouderen in de nabijheid van de boerderij. Zij zijn van harte welkom om overdag aan te schuiven voor de koffie of de warme maaltijd tussen de middag. “Het is erg belangrijk dat deze groep mensen bij ons ook een gezellig tweede thuis kan vinden”, aldus Jolanda en Nancy Swart van Boerderij Welgelegen.

In contact blijven

Zij maakten in 2017 van Welgelegen een mooie doorstart als Hotel, Bed & Breakfast en feest- en vergaderlocatie. “Met deze nieuwe activiteit stellen wij onze sfeervolle locatie open voor een doelgroep waarvan de wereld erg klein dreigt te worden. Wij vinden het belangrijk dat deze mensen in contact blijven met de maatschappij en de lokale gemeenschap. Onze sfeervolle boerderij en onze gastvrije medewerkers kunnen daarvoor zorgen.”

Open Dag

Op zaterdag 15 december houdt Boerderij Welgelegen een open huis. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn geïnteresseerden en belangstellenden van harte welkom om kennis te maken met deze nieuwe functie op de boerderij. Ook naast deze Open dag zijn de dames Swart bereikbaar voor informatie of een nader gesprek. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 0514-605050 of via e-mailadres info@boerderijwelgelegen.nl. Meer informatie is ook beschikbaar op de website van Welgelegen: www.boerderijwelgelegen.nl.