Ach,Mea Culpa met Kredyt: buikpijn van het lachen.

BALK - Op zaterdag 8 december staat het theatergezelschap Ach, Mea Culpa op de planken in de Treemter in Balk. Ze beginnen om 20.30 uur en gaan door tot 23.30 uur.

Enkele jaren geleden waren ze er ineens: het theatergezelschap Ach, Mea Culpa, bestaand uit Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma. En wat een daverende entree hebben ze gemaakt in de theaterwereld! In Balk spelen ze nu hun derde voorstelling, Kredyt genaamd. De vorige twee theaterstukken waren stampensvol uitverkocht in De Treemter.

Andere setting

De setting is anders dan u gewend bent in het theater. Bij Kredyt zit het publiek namelijk in de kroeg. Om precies te zijn, aan de bar van café De Bûnte Bok. Achter de bar ontspint zich het verhaal, met diverse personages. Hoe ze het doen is onnavolgbaar, maar de twee toneelspelers vervullen elk diverse en zeer uiteenlopende rollen, die ook overal vandaan lijken te komen. Zo is er Knilles die de Twentse Hetty ontmoet. En de politicus, Peke van der Klamp, ook al zo onder de indruk van diezelfde Hetty. En Jabke, zij sorteert de post aan de bar. Het is een voorstelling die met veel vaart en humor is geschreven door Gerrit Breteler. Over wanen, die vooral 's nachts opduiken. De wanen van de kastelein, de wanen van de postbezorgster. Het in de spiegel kijken en gerimpeld vel moeten constateren, de beroepen die niet meer nodig lijken te zijn in de moderne maatschappij.

De voorstelling in Balk is in het Fries. Kaartverkoop: in de winkel van Klijnsma voor Verf in Balk, aan de deur bij de voorstelling zelf en www.vanplan.nl.