Lionsclub op jacht naar DE punten en oud geld

BALK - Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ en de voedselbanken uit Balk/Workum en Lemmer zijn samen op jacht naar Douwe Egberts koffiepunten en oud geld.

Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub Balk “Tusken Mar en Klif’ de voedselbanken in Balk en Lemmer de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten deze voedselbanken namelijk weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 600 pakken koffie op in de regio. Tot 29 december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit slechts heel af en toe koffie bij. Koffie blijkt een luxeproduct, je kunt je echter voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Oud vreemd geld voor oogoperaties

De Lionsclub Balk “Tusken Mar en Klif’ neemt de praktische kant van de inzameling voor haar rekening. Nieuw dit jaar is de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De bonnen en muntstukken kunnen tot 29 december worden ingeleverd op de volgende adressen:

• Poiesz supermarkten, Verlaet en Sluisweg te Lemmer

• Jumbo Stationsweg te Lemmer

• Spar , Lijnbaan 2 te Lemmer

• Poiesz supermarkten te Balk, Koudum en Workum

• Bakhuizen, de Spar winkel

• Oudemirdum, de Troefmarkt

• Balk, bakker Meinsma, van Swinderenstraat 4

• Stavoren bij slager Schram, Voorstaat 21

• Hindeloopen, Sapr Sikkes, Tuinen 31