Damclub Koudum viert eerste overwinning

KOUDUM - De gepromoveerde damclub Koudum had de eerste wedstrijd in de 1e klas van de Zuidwesthoekcompetitie verloren met 9-7 in en tegen Joure. Damclub Tersoal (oud-ZWHkampioen) was de tweede tegenstander.

Dinsdag 29 november werd in Tersoal de eerste overwinning geboekt door een 6-10 overwinning. Dat kwam tot stand door vier overwinningen, twee remises en twee nederlagen. Henk Hoekema, Jan Kampen, Sjoerd Huitema en Tjeerd Pietersma waren de winnaars; Gerard Flapper en Sietze van der Wal speelden remise en Klaas Herder en Jan Geert Vogelzang moesten de eer aan de tegenstander laten. Maandag 10 december wordt in De Klink damclub Makkum de derde tegenstander.

De ranglijst

In de onderlinge competitie blijft Jan Geert Vogelzang na 3 december de leider met 8 gespeelde wedstrijden en 14 punten. Klaas Herder is tweede met 9 wedstrijden en eveneens 14 punten en Henk Hoekema staat derde met 7 wedstrijden en 11 punten. Sjoerd Huitema heeft ook 11 punten maar uit 9 wedstrijden. Sietze van der Wal, Jan Kampen en Gauke Bootsma hebben 8 punten uit resp. 7, 8 en 10 wedstrijden. Achtste plaats is voor Gerard Flapper met 6 gespeeld en 7 punten. Tjeerd Pietersma (8-5), Henk Smid (9-4) en Johannes de Jong vechten om de aansluiting met de middenmoot.