DTG wint eerste thuiswedstrijd in de zaal

BALK - DTG 1 doet na het gelijkspel tegen Udiros van een week geleden goede zaken tegen Rood-Wit 1 uit Wezep. In alweer de tweede competitiewedstrijd van het zaalseizoen weet DTG het hoofd koel te houden en zo houdt de club uit Wijckel 2 verdiende punten over door te winnen met 21-17. De wedstrijd, onder leiding van de heer Meindertsma, begon om 15:30 uur en werd zoals gewoonlijk gespeeld in de Trime in Balk.

Scoren

Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken, waardoor de score redelijk gelijk op ging. Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door de vele vrije ballen en strafworpen die gegeven en vaak ook gescoord werden. Uiteindelijk wist DTG een klein gat te slaan door verschillende afstandsschoten van de gebroeders Doede en Douwe Deinum. Het verschil in doelpunten in het voordeel van de thuisploeg bleef gedurende de hele wedstrijd bestaan, waardoor Rood-Wit er niet in slaagde om terug in de wedstrijd te komen. Bij rust was de stand 13-8 en leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de ploeg van coach Albert Wagenaar.

Spanning

DTG moest na rust voorkomen dat de wedstrijd uit handen zou worden gegeven, iets wat in het verleden wel eens tot onnodige spannende situaties heeft geleid. Spanning was er in de tweede helft wel degelijk, mede omdat Rood-Wit meermaals aandrong en op bepaalde momenten snel tot scoren kwam.

DTG liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Zo hadden ze het verdedigend goed voor elkaar en konden ze het aanvalsvak alle mogelijkheden geven om de score verder uit te breiden. Door een paar slim uitgespeelde aanvallen en goed benutte strafworpen bleef het verschil steeds 3 tot 5 doelpunten. Hoewel Rood-Wit het bleef proberen, werd in de slotfase van de wedstrijd steeds duidelijker dat DTG de bovenliggende partij was en de wedstrijd gecontroleerd uit zou spelen. Er werden nog een hoop doelpunten gescoord aan beide kanten in de laatste 10 minuten, maar Rood-Wit kon geen potten meer breken. DTG 1 won ten slotte verdienstelijk met 21-17.