Herman Beks zucht er wat af tijdens schaakwedstrijd

RIJS - Bij schaakclub Rijs was er van alles aan de hand. Jelle Jeltema had een zware avond tegen de fel op winst spelende Hans Starreveld. Al vroeg in de avond verloor hij een pion en kwam behoorlijk onder druk te staan. Hans verhoogde in het verloop van de avond de druk nog meer en een tweede pion was het resultaat. Han won uiteindelijk.

Een rustige partij speelden Sytze v d Wal en Jan Wevers. Beiden probeerden voorzichtig voordeel te halen. Maar uiteindelijk kwamen ze tot besef dat remise toch het hoogst haalbare was. Aanvankelijk leek Cornelis Jellesma een mooie winst te boeken tegen Henk Breimer. Al vroeg in de avond won hij een kwaliteit, geen vuiltje in de lucht zou je denken. Maar Henk zorgt altijd voor verrassingen en won het stuk terug.

Stuk weggeven

Tot overmaat van ramp gaf Cornelis kort daarna zomaar een stuk weg. Opgeven was de enige optie die overbleef. tussen Auke Wouda en Tjeerd de Vries. Ook veel spektakel bij de partij Beide heren zijn niet de jongste leden van de vereniging, maar zij speelden als jonge honden. Auke bouwde een fraaie aanval op en toen Tjeerd naar de verkeerde kant rokeerde, leek voor Auke de winst voor het grijpen. Tjeerd speelde die deze avond echter met een engeltje op zijn schouder, want na een grove blunder van Auke kon Tjeerd de overwinning veilig stellen. Koploper Herman Beks leek tegen runner-up Douwe Tjerkstra op een regelmatige overwinning af te gaan. Maar de taaie Douwe wist halverwege de avond het Herman toch nog behoorlijk lastig te maken. Alle leden konden duidelijk genieten van het het hoofdschuddend zuchten van Herman. Na deze fase vond Herman toch de juiste wegen om ook deze partij winnen af te sluiten.