Gezellige middag van Dorpshulp BakhuizenMirnsRijsHemelum in jubilerende Gearte

BAKHUIZEN - Multifunctioneel centrum de Gearte in Bakhuizen bestaat 40 jaar en dat wordt uitbundig gevierd.

Op 4 december van 14.00 tot 16.30 uur wordt in de prachtig verbouwde foyer van De Gearte een gezellige middag georganiseerd door Dorpshulp BakhuizenMirnsRijsHemelum. Het bestuur van de Gearte heeft daarvoor een financiele bijdrage verstrekt. Deze middag is voor iedereen toegankelijk, zowel dames als heren en het maakt niet uit of iemand lid is van DorpshulpBMRH of niet.

Winnen

Eerst zal de feestelijke opening zijn, waar elke bezoeker een lotnummer krijgt waar in de loop van de middag diverse leuke prijzen op gewonnen kunnen worden. Verder is er natuurlijk wat te drinken en kunnen mensen deelnemen aan verschillende klaarstaande spellen, biljarten, sjoelen, kaarten, Rummikub tot Yahtzee . Mensen mogen ook hun eigen spel meenemen. Maar ook haken of breien mag, ideetje uitwisselen en er kunnen spullen worden gerepareerd. Iedere 1e dinsdag van de maand kunnen mensen vervolgens meedoen aan een uitgebreidere middag aan het thema van hun keuze. Dat kan zijn: Repair café voor kleine huishoudelijke apparaten; Leren fotograferen of tips krijgen van een fotograaf; Uitleg over het gebruik Social Media zoals Facebook, Whatsapp, Youtube en Pinterest; Uitleg over het nut en het gebruik van de AED, Het maken van een mozaïek; Schilderen en tekenen; Kerstversiering en of Kerstkaarten maken(of een ander seizoens product) en veel andere zaken. Mensen mogen ook gewoon komen om gezellig bij te kletsen en een kopje koffie te drinken en elkaar te leren kennen.

Samen eten

Vanaf 4 december tot aan de zomer van 2019 zal er elke eerste dinsdag van de maand aansluitend aan het gezamenlijk eten in De Gearte een gezellige middag georganiseerd worden. Andere ideetjes over leuke activiteiten kunnen ook ten uitvoer gebracht. De toegang is gratis.