Sint mist de afslag naar Koudum, maar komt toch aan

KOUDUM - Op zaterdag 24 november zijn Sinterklaas en zijn pieten weer veilig in Koudum aangekomen. Na een lange koude reis vanuit Spanje en met een hoge waterstand in Koudum wisten ze toch weer voet aan vaste wal te zetten in het dorp.

Vele kinderen en hun ouders stonden Sinterklaas op te wachten in de haven. Doordat Sinterklaas met zijn stoomboot per ongeluk de afslag naar Engeland had genomen kwamen eerst buurman & buurman in hun bootje aan om Sinterklaas alvast te helpen met het inpakken van alle kado's. Dit ging helaas niet helemaal vlekkeloos. Buurman & Buurman hadden alle kadootjes verkeerd ingepakt. Per ongeluk en een beetje klungelig lieten ze de kado's vallen en waren er alleen nog maar scherven over.

Tot grote vreugde van alle lieve kinderen in de haven zagen ze eindelijk sinterklaas in de verte aankomen met al zijn zwarte pieten. Onder luid gejuich en gejoel kwam Sinterklaas dan eindelijk aan wal. Na een goed woordje te hebben gesproken met buurman & buurman hebben ze afgesproken dat de heren het komende jaar mee gaan naar Spanje waar ze op de Pietenschool kunnen leren hoe ze de kado’s in het vervolg moeten inpakken.

Onder muzikale begeleiding is Sinterklaas naar Dorpshuis De Klink gegaan waar nog een gezellig feest was voor de peuters en de kinderen uit groep 1 t/m 8.