Pegasus ploegen domineren bij F.K. springen

Dokkum - Op zaterdag 24 november werden de Friese kampioenschappen ABC springen georganiseerd. Een wedstrijd voor zowel publiek als deelnemende ploegen een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd door het tempo en de spectaculaire sprongen welke getoond werden.

De vereniging Pegasus uit Lemmer was met maar liefst 7 verschillende ploegen aanwezig tijdens het provinciale kampioenschap. Bij de jeugdploegen met daarin Simone Janssen hadden, door promotie verplichtingen, de zware opdracht om in het B niveau uit te komen. Deze ploeg mochten met twee 2e plaatsen het erepodium beklimmen.

Voor de junioren en mix senioren waren deze wedstrijden vooral een training in voorbereiding op de Nederlandse kampioenschappen welke op 8 december georganiseerd worden. De junioren met onder anderen Jules Sprangers, Rineke Haarsma en Josine Kruijshaar behaalden op A niveau een 1e plaats. In niveau B werd door de ploeg twee 1e en één 2e plaats behaald. De senioren mix ploeg met onder andere Mariska de Vries en Jildou Pries behaalden op B niveau vier 1e plaatsen. Tevens werd een 1e plaats behaald op C niveau.