DTG pakt terecht punt tegen de kampioenskandidaat

BALK - Voor korfbalploeg DTG kwam er zaterdag een einde aan de voorbereiding op de zaal en speelde het tegen Udiros uit Nieuwehorne. In de voorbereiding werd er volop geoefend tegen 1ste klas ploegen zoals Quick 21, Rigtersbleek en OKO Bies. Coach Albert Wagenaar wil als underdog een gooi naar de titel doen in poule 2C en speelde ook gelijk tegen kampioenskandidaat nummer 1 afgelopen zaterdag.

Om 20:05 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd en gingen de ploegen gelijk op. Op het veld wist DTG nog ruim te verliezen van de ploeg uit Nieuwehorne en begon DTG fel aan de wedstrijd. Door doelpunten van Douwe Deinum, Aukje Spoelstra en Michelle Dijkstra kon er een 5-7 voorsprong op het scorebord gezet worden. DTG gaf Udiros goede druk en wisten tot en met de rust op voorsprong te blijven. Doelpunten van Aukje Spoelstra, Douwe Deinum en Jasper Huisman was de rust stand 9-10 in het voordeel van de Wijckelers.

Wisselingen

Udiros had zo te zien een goede donderspeech gehad in de rust van coach Ronald Klos. De ploeg uit Nieuwehorne wist snel op gelijke hoogte te komen (10-10) en wist zelfs een voorsprong van 13-11 neer te zetten. Door een aantal wisselingen in de ploeg door coach Albert Wagenaar kwam DTG weer in een flow terecht. Ze wisten de score naar 14-15 te brengen. Met nog 7 minuten op de klok. De doelpunten machines uit wijckel stokten op dat moment alleen en kwam Udiros op een voorsprong van 17-16. Met nog 10 seconden op de klok kon er vanaf de zijlijn nog gescoord worden door DTG en wisten de Wijckelers een zeer terecht punt mee te nemen uit Nieuwehorne.

Aankomend weekend speelt DTG thuis tegen Rood Wit om 15:30 in sporthal De Trime in Balk.