Gearte opent jubileumjaar en nieuwe foyer

Bakhuizen - Door het onthullen van het nieuwe logo werd afgelopen vrijdagavond het 40-jarig jubileumjaar én de nieuwe foyer van de Gearte in Bakhuizen door het bestuur samen met vele dorpsgenoten geopend. Twee mooie redenen voor een feestje.

Reeds in 1974 werd het idee geopperd om van de oude lagere school een mooi dorpshuis te maken. Op 25 augustus 1978 was het zover: het nieuwe dorpshuis ‘de Gearte’ werd geopend! Inmiddels zijn we 40 jaar verder; 40 jaar waarin ‘de Gearte’ een centrale plek is voor jong en oud en volop in gebruik is voor feesten, partijen, sport, optredens, vergaderingen en nog veel meer. Dit is uiteraard een feestje waard!

De afgelopen jaren zijn er overigens meerdere verbouwingen geweest, waarvan de bouw van de sporthal de grootste was. De rol van de vele vrijwilligers is altijd heel groot geweest hierin. De wens van het huidige bestuur om de foyer efficiënter te kunnen gebruiken en aan te passen aan de huidige tijd, werd de laatste tijd steeds groter. Studio Weij maakte samen met het bestuur een prachtig ontwerp; vrijwilligers samen met enkele bedrijven voerden het uit. De nieuwe foyer heeft een grote metamorfose ondergaan, waardoor De Gearte zeker weer wat jaren vooruit kan.

Regina Bult- de Vries bedacht het eerste logo

Bij een vernieuwde foyer hoort ook een nieuw logo. Aan Marrit de Ridder-Bult de eer om het nieuwe logo te onthullen. ‘Myn beppe Regina Bult-de Vries hat 40 jier lyn de namme fan’e Gearte betocht. Sy wie altiid hiel grutsk op it feit dat it doarpshús ‘harren namme’ draacht. Doe’t it bestjoer my frege om it nije logo te ûntbleatsjen, haw ik fuort ‘ja’ sein. Ik fyn it in hiele ear.’, aldus Marrit over de onthulling.

Het jubileumjaar wordt het gehele seizoen gevierd door de organisatie van verschillende evenementen. De Bakhústerheech Sjongers en Euphonia organiseren een concert. Dorpshulp organiseert iedere maand gezellige ‘doe-middagen’; de Gidsen zorgen voor een kinder-bingo; carnavalsvereniging De Blauwe Bok en It Swalkershús zorgen ook voor leuke evenementen en er worden filmmiddagen voor de jeugd georganiseerd. Gedurende het jubileumjaar zullen er vast en zeker nog meer activiteiten volgen, daar is het bestuur al wel zeker van.