Zondag protestactie bij Mirns

MIRNS - Zondag 25 november is er een protestactie in ongedwongen sfeer voor het behoud van het IJsselmeer bij het Paviljoen Mirns aan de Murnserdyk 46a. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en verschillende sprekers zullen daar uitleggen waarom ze tegen zandwinning in het IJsselmeer zijn.

Boukje Miedema spreekt namens buurtbewoners, Stichting Gaasterlan Natuurlan laat daarna haar bezwaren horen en Gerrit Schra spreekt namens de Recreatie. Daarna mogen anderen die dat willen het woord voeren. De bijeenkomst is georganiseerd door verontruste Burgers, maar is bedoeld voor alle burgers die het gebied een warm hart toedragen. En die zich afvragen hoe lang ze zelf bijvoorbeeld nog naar het strand kunnen.

Advies van de organisatie is om er één richtings verkeer van te maken, met ingang Oudemirdum. Op die manier hebben mensen direct een prachtig uitzicht op het IJsselmeer. De fietsers adviseert ze: Ga door het bos vanaf Rijs (begin direct te genieten).

Petitie

De petitie tegen de zandwinning kan nog altijd getekend worden. Op de website van Boskengreide onder het kopje nieuws staat een film over de zandwinning.