De Keus van Johan in Balk

BALK - Johan Keus treedt op bij Podium Gorter op zondagmiddag 25 november. Johan is een van de beste muzikanten uit Friesland. Hij schrijft eigen muziek en geeft ook muziekles in zijn studio in Balk.

Johan Keus maakt vanaf jonge leeftijd muziek. Hij studeerde gitaar aan het conservatorium in Groningen en muziektherapie aan de HSM in Amersfoort. Hij treedt op als solist maar is het meest te horen in samenwerking met collega muzikanten. Hij speelt en speelde onder andere samen met: Ernst Langhout, Doede Bleeker, Jack Bottleneck, Souldada, Anneke Douma (blues), Eddie Mulder, Gary Boyce, Miranda van Kralingen, Jannie Brandsma, Big Band Cue e.v.a.

Nieuw is de samenwerking met Bouba Keita, als duo en met band maken ze Afrikaanse muziek vermengd met blues. Johan verzorgt optredens in de buurt. Zo stond hij 22 jaar op het Oerol festival. Maar hij zoekt het ook verder op en stond op de planken in Portugal, Australië, Zuid Afrika, Engeland, Duitsland en België.

Helemaal vers van de pers is de verrassings-act op Podium Gorter zondag 25 november. Er is veel gerepeteerd met een aantal oud-medestudenten van het conservatorium (periode 1986 -1991). Muzikanten waar Johan tijdens zijn studie en daarna met veel genoegen mee heeft samen gespeeld. Spannende en avontuurlijke eigen composities. Samen met Koop Hofman (gitaren en zang), Kees Romers(saxofoon, dwarsfluit, basgitaar en zang), Tjeerd Ydema (drums, percussie en zang) is dit een bijzonder en uniek optreden bij Podium Gorter te Balk. Aanvang 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.podiumgorter.nl of in de losse verkoop bij de Fa. Haantjes in de Van Swinderenstraat te Balk. Uiteraard ook aan de zaal, maar vol=vol!