Ontledingsfeest pauperfontein

WORKUM - Velen vinden het doodzonde, maar er zijn vast ook hele culturele volksstammen die opgelucht adem zullen halen. De Pauperfontein gaat verdwijnen.

Nu er volop over “legacy” (erfenis) gepraat wordt verwachten we dat een blijvende kritische blik en eerlijk commentaar van het volk de erfenis van de Pauperfontein zal zijn. Na een buitengewoon succesvol jaar, waarin binnen- en buitenland kennis maakte het fenomeen “piemelfontein” is het nu tijd voor de laatste actie.

Ontleding pauperfontein

Zaterdag 1 december wordt de fontein ontleed. Vanaf ’s middags 15.00 uur is het laatste spuitoptreden vanaf 19.00 uur vindt het slotfeest en de ontleding plaats op de Merk en in de Klameare. Op het feest treden verschillende bands uit de Paupergelederen op: de Goatrock Disciples, FILO, Mighty Seventh. Jan Hoekstra, artiestennaam J.A.N. , speelt eigen friestalig werk en samen met Paul van Dijk gedichten. Ook troubadour en Pauperfonteinlid Jan Nota laat zijn stem horen, terwijl er ook delen uit het theaterstuk “Ach Ja” van dit voorjaar worden gespeeld. Maar er zijn meer verrassingen …zoals je dat van de Paupers mag verwachten. Iedereen is welkom. Bekijk de Pauperfontein voor de laatste keer. Samen hebben we de Pauperfontein groot gemaakt, dan kunnen we er samen ook wel een groot slotfeest van maken!