Basisschoolleerlingen ontdekken talenten

KOUDUM Op donderdag 15 november ontdekten op het scg Bogerman in Koudum ruim 150 basisschoolleerlingen uit Koudum en omgeving hun talenten tijdens Swel4you. De kinderen van 4 tot 12 jaar konden dat op speelse wijze doen tijdens vele soorten workshops. Er kon gekozen worden uit maar liefst dertien creatieve, sportieve, muzikale of culinaire workshops. De workshops werden verzorgd door docenten van csg Bogerman Koudum, Bakker Bloem en regionale sportdocenten.

Een ander jasje

Na drie jaar is Swel4you terug van weggeweest. Voorheen werd het project georganiseerd vanuit Akte2, maar helaas kon er geen beroep meer worden gedaan op subsidies. Dit jaar heeft een groepje enthousiaste docenten van csg Bogerman Koudum de organisatie op zich genomen. Zij kozen bewust voor een nieuwe vorm en maakten er één middag van boordevol activiteiten op csg Bogerman Koudum, dat gevestigd is in MFA De Swel. De middag werd opgedeeld in twee rondes, waarbij de enthousiaste kinderen konden kiezen uit twee workshops. Zo konden zij deelnemen aan Japans tellen of acrogym. Ook kon er biologisch brood gebakken worden met Bakker Bloem uit Molkwerum. Verder waren er bijvoorbeeld creatieve workshops drama, sieraden maken, ruimtelijke figuren maken, zang en diverse sportieve activiteiten.

Leerlingen van csg Bogerman Koudum assisteerden de basisschoolkinderen bij hun bezigheden in het kader van hun maatschappelijke stage: een mooie verbinding tussen de jonge kinderen en de tieners. Aan het eind van de middag konden de kinderen diverse gemaakte producten naar huis meenemen zoals een rendierlamp, sleutelhanger of zelfgebakken broodjes.

Marisca Beekman, afdelingsleider van csg Bogerman Koudum, kijkt samen met organisatoren Roos van der Most en Anne Marten de Jong terug op een mooie middag. “Het is mooi en zinvol om op deze manier een bijdrage te leveren aan de verbinding tussen de diverse scholen, maar ook ondernemers uit Koudum en omgeving. Een school vol basisschoolkinderen die zich overduidelijk vermaken en tegelijkertijd iets leren: daar worden wij blij van. We kijken er naar uit om aan het begin van het nieuwe jaar wederom vele basisschoolleerlingen van groep acht en hun ouders te verwelkomen tijdens ons Open Huis.”