Super saturday voor DBS: het gebeurde vooral in set 4

BALK - Na de nederlaag van vorige week tegen nummer één Sudosa, waren de dames van DBS erop gebrand om zich te herpakken. Het was een duel om de 2e plek waarbij DBS begon met een achterstand van 3 punten op VC Sneek dames 2. Geen lange autorit naar Twente deze keer, maar een heuse Friese derby.

DBS begon goed aan de wedstrijd maar ondanks een redelijke passing konden de rally’s niet afgemaakt worden. De dames bleven rustig en profiteerden van hun eigen servedruk. Aanvallend kon afgewisseld worden en er waren zelfs enkele patroontjes zichtbaar. De set werd gewonnen met 21-25.

DBS vecht zich terug

Het grootste deel van de tweede set stonden de Sneker dames voor. DBS bleef punt voor punt spelen en vocht zich terug in de set met prima blokkerend werk van Annelies en Janny en een serveserie van Hieke wat resulteerde in setwinst 21-25.

Set drie werd wederom niet goed begonnen. DBS keek al snel tegen een achterstand aan van een punt of 5 door onder andere miscommunicatie in het achterveld. Een time-out en een aantal wissels hielpen de dames de rotatie door en ze wisten zich terug te knokken in de set. Helaas kwamen ze aan het einde net te kort en ging de set naar Sneek met 25-23.

Het moest gebeuren in set vier. Vanaf het begin waren de dames bij de les. Hierdoor konden ze zich verdedigend wat foutjes permitteren. Het einde van de set werd het toch nog even spannend. 23-23 werd 23-24 en het eerste matchpoint werd direct benut. 1-3 winst voor DBS waarmee ze samen met Sneek op perron 2 staan.