Warnser student Kilian pakt smartphoneverslaving aan

WARNS - Kilian Harkema uit Warns is een oud-leerling van CSG Bogerman en sinds kort eigenaar van zijn bedrijf Clanstate Pictures. Hiermee gaat hij maatschappelijke problemen aan de kaak stellen door middel van korte films. Zijn eerste project is gericht op het aanpakken van smartphoneverslaving.

Smartphone- en social mediaverslaving is een recent probleem dat bij vooral veel jonge mensen voorkomt. Kilian ziet dit als een gevaarlijk fenomeen dat op termijn veel schade kan aanrichten. ‘Ga in de trein zitten en kijk eens om je heen. Iedereen is gefocust op het scherm in hun hand, mensen zijn bang om met vreemdelingen te praten. Dat wordt als normaal gezien en doorgegeven aan de volgende generatie’, stelt hij.

‘Connection Down’ is de naam van de film die mensen bewust moet maken van hun digitale wangedrag. Kilian heeft een zogeheten ‘crowdfund’ campagne van start laten gaan om de financiering van de film rond te krijgen. Donaties kunnen tot 5 december gedaan worden via www.cinecrowd.com/connection-down. ‘Doe een bijdrage en help mensen bewust te worden van hun overmatige smartphonegedrag. Voor het behoud van een sociale samenleving’, aldus Kilian.