Realistisch drama in filmhuis

WORKU - M Woensdag 21 november om 20:00 uur draait in Filmtheater Workum een knap realistisch drama. Het is een ijzersterke combinatie van persoonlijk drama, rechtbankdrama en politiek geladen geschil.

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

Publieksprijzen

The Insult is internationaal omarmd en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film beleefde op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première.

Voor het reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.