Campagneteam sportcentrum De Rolpeal vol in bedrijf

WORKU - M Ruim 350 leden vanuit de georganiseerde sport hebben vorige week aangegeven als vrijwilliger aan de slag te willen in het, nu nog in aanbouw zijnde, nieuwe Sportcentrum De Rolpeal. Daarmee kan de start van de wervingscampagne al een succes worden genoemd.

Eerder gaf wethouder Gea Wielinga het officiële startsein door ‘de eerste vrijwilliger’ te werven. Na haar telefoontje zijn de belteams van de verschillende sportverenigingen uit Workum aan de slag gegaan om al hun eigen leden te bellen.

Inmiddels zijn aan de Spoardyk in Workum de contouren al goed zichtbaar van het nieuwe sportcentrum. In het centrum wordt een volwaardige sporthal gerealiseerd, een zwembad met 6 zwembanen, verschillende kleed- en doucheruimtes en een gezellige horecavoorziening. Ook krijgt het nieuwe sportcentrum een schitterend dakterras wat uitkijkt over de voetbalvelden. Met dit sportcentrum krijgt Workum en omgeving weer een toekomstbestendig gebouw, waarin volop gesport kan worden. Zonder de inzet van vele inwoners zou dit niet gelukt zijn. ‘We hebben met elkaar een sportcentrum voor Workum en omgeving weten te behouden. Hier zijn we trots op,’aldus de organisatie.

Zonder vrijwilligers geen Rolpeal

Het sportcentrum wordt volgens de planning rond de zomervakantie in 2019 geopend. Op dat moment is het gebouw klaar, maar moet de bedrijfsvoering er ook klaar voor zijn. Naast betaalde krachten (zweminstructeurs, manager en schoonmakers) zijn er veel vrijwilligers nodig, om het sportcentrum draaiende te houden. Voor het grootste deel gaat dit om horecadiensten. Daarnaast wordt vrijwillige inzet gezocht voor de receptie en beheertaken. Bij de receptie worden de mensen gastvrij ontvangen en bij het beheer kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het verrichten van kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Daarom worden dus nu vrijwilligers geworven. Wie daarover informatie wil of vrijwilliger wil worden kan mailen naar vrijwilligersrolpeal@gmail.com. Ook is er op dinsdag 27 november om 19.30 uur of donderdag 6 december om 19.30 uur in Kultuerhús Klameare een bijeenkomst.