Geslaagde reünie werknemers loonbedrijf Volbeda-Zuiderbaan

HARICH - In dorpshuis 'Ons Gebouw' in Harich werd afgelopen zaterdag 10 november een reünie gehouden van loonbedrijf Volbeda-Zuiderbaan in Harich.

De ongedwongen bijeenkomst werd door in totaal 90 oud-werknemers, partners en familie bezocht. De zaal was met bedrijfsfoto's van mensen en materieel uit vroeger tijden aangekleed. Ook werden er via een beamer oude foto's vertoond.

Loonbedrijf Volbeda-Zuiderbaan werd eind jaren '80 van de vorige eeuw opgeheven en het was de eerste keer dat oud-werknemers en hun partners elkaar in georganiseerd verband weer zagen. Aanleiding voor de reünie was de 90-ste verjaardag van mede-eigenaar Auke Volbeda uit Harich. "Der waard al hiel lang praten oer in reuny foar ald-wurknimmers, mar it kaam der net fan. Wy fûnen dat it no de tiid wie om safolle mooglik minsken by elkoar te freegjen, Nu of nooit!", aldus zoon Jan Volbeda. Samen met Lies Volbeda en Theo Mous werd de reünie georganiseerd.

Aanwezig waren medewerkers van het eerste uur uit de jaren ’50 tot mensen die werkzaam waren tot aan de overname van het bedrijf. Veel herinneringen kwamen weer boven en dat leidde tot heel veel verhalen over het wel en wee dat de werknemers met elkaar en het loonbedrijf beleefd hebben. De aanwezigen waren allemaal enthousiast en met elkaar van mening dat de reünie bijzonder geslaagd is geweest.