Fantastische turn show bij voorronden N.K. springen

LEMMER/BALK - Triple salto’s, dubbele gestrekte salto met 2 ½ schroef en nog meer spectaculaire sprongen waren de ingrediënten voor een fantastische voorronde springen op A en B niveau op 10 november in Lemmer. In samenwerking met gymnastiek vereniging Pegasus uit Lemmer werd door de landelijke product groepsspringen van de KNGU de voorronden georganiseerd. Vanuit het hele land kwamen de deelnemende groepen. .

Friesland werd bij de voorronden, waarbij plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen behaald konden worden, vertegenwoordigd door Pegasus-Lemmer met een mix senioren en junioren groep op B niveau. In de senioren ploeg onder andere Jildou Pries en Mariska de Vries. Beide turnsters combineren het toestel turnen met springen en bleken een welkome aanvulling bij de senioren groep. Op alle 4 onderdelen plaatsten de ploeg zich voor de Nederlandse kampioenschappen, die op 8 december in Hardinxveld georganiseerd worden.

De dames junior groep met in hun geledingen Josine Kruijshaar, Rineke Haarsma en Jules Sprangers, moesten naar aanleiding van hun resultaten in het vorige seizoen promoveren naar het hoge B niveau. Op zich al een enorme prestatie gezien de samenstelling van de groep. Deze bestaat enkel uit toestel turnsters welke daarbij af en toe het springen trainen. Door vooral technisch verzorgd springen behaalden de junioren ook op alle 4 onderdelen de landelijke finale.