Kinderen ontbijten met burgemeester

BALK - Twintig leerlingen van OBS It Hazzeleger in Balk hebben vrijdagochtend het ontbijt samen met burgemeester Fred Veenstra genuttigd. Dit gebeurde tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Balk nodigde burgemeester Fred Veenstra schoolkinderen uit de buurt uit voor een gezamenlijk ontbijt in het voormalig raadshuis, net als in zo’n 275 andere Nederlandse gemeenten. Ze schoven samen aan de ontbijttafel en maakten kennis met elkaar. Zo gaven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Burgemeester Fred Veenstra betaalde symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.

Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.