Albumtour christelijke dj Roberto Rosso in Workum

WORKU - M Eind september is het langverwachte debuutalbum "As The Crow Flies" van de christelijke dj Roberto Rosso uitgekomen. Op 9 november komt de dj in Workum draaien als onderdeel van zijn internationale albumtour.

De jeugdouderlingen van de Protestantse Gemeente Workum hebben deze gratis dance avond speciaal georganiseerd voor iedereen vanaf het voortgezet onderwijs. Tijdens het optreden van een uur verteld de dj ook over zijn leven en het geloof. ‘As The Crow Flies’ telt 14 krachtige danceliedjes met harde beats. Veel gerenommeerde artiesten werkten mee aan de plaat. Robin Simon, artiestennaam Roberto Rosso, is nog maar 22 jaar. Hij is een aantal jaar actief als christelijke dj en trad al op bij grote festivals zoals de EO Jongerendag, Sound of Heaven Festival en Like Jesus. De tracks van het eerste album kenmerken zich door stevige beats, christelijke teksten en vooral een eigen, onderscheidend geluid.

Roberto Rosso’s achterneef, Robert Poel, overleed zeven jaar geleden aan de gevolgen van kanker. De artiestennaam en het debuutalbum zijn een eerbetoon aan hem. Eén van de hoofdtracks van As The Crow Flies is het nummer Sufficient. Het lied is een samenwerking met o.a. Reyer en gaat over de genade van God. Roberto Rosso: “Die tekst betekende erg veel voor mijn neef. De meeste nummers op mijn plaat zijn ontstaan vanuit die woorden.”

De dj komt naar de Protestantse Gemeente Workum in het Kultuerhús Klameare, aan de Merk 1, Workum. Entree: Gratis. Zaal open: vanaf 20.00 uur, Start optreden: 20.30 uur. Meer informatie: www.pgworkum.nl en facebook: protestantse gemeente workum