Kijken en vragen stellen bij opgravingen Balk

BALK - De gemeente de Fryske Marren krijgt heel veel vragen over de aangetroffen skeletten die in het centrum van Balk zijn aangetroffen bij de herinrichting van het Haskeplein.

Daarom heeft de gemeente een paar uren vrijgemaakt om mensen een kijkje te geven achter de schermen bij de archeologische werkzaamheden.

Overigens was het voor de gemeente voordat de werkzaamheden begonnen al geen geheim dat er een begraafplaats uit de middeleeuwen ligt in de omgeving van het Haskeplein. Het werk binnen de archeologische contouren van de begraafplaats gebeurt dan ook onder toezicht van een archeoloog.

Meerdere skeletten

Inmiddels zijn er meerdere skeletten aangetroffen. Maar hoeveel precies? En hoelang liggen deze stoffelijke overschotten er al? En wat gebeurt er straks met de skeletten? Wat doet een archeoloog precies? Deze vragen en meer beantwoordt de archeoloog graag op woensdag 7 november waarbij hij een uniek kijkje achter de schermen geeft tijdens de werkzaamheden. Wie dit alles interessant vindt kan woensdag 7 november tussen 13.30 en 15.30 uur terecht op het Haskeplein in Balk.