MRANDMRSHOSPES gaat het theater in

Emmeloord - ,,Jij bent die jongen van Hospes. Heb je een vriendin? Nee? Nou, moet jij opletten, binnen vijf jaar zijn wij getrouwd”, zei Tryntsje Hospes – Rinkema in 2012 tegen Freerk Hospes toen ze hem tegenkwam tijdens een avondje stappen. Tryntsje kreeg gelijk. 23 december treedt MRANDMRSHOSPES op in Emmeloord.

Freerk (27) en Tryntsje (28) kenden elkaar al van de middelbare school. ,,Toen kenden we elkaar gewoon. Toen ik hem op die stapavond weer tegenkwam dacht ik: dit is hem, dit moet hem zijn.” De twee wisten toen nog niet van elkaar dat ze een grote gemeenschappelijke deler hadden: muziek. ,,Onze eerste date hadden we in Beachclub Lemmer. Toen vertelde hij dat hij in een band zat, gitaar speelt en zingt. Hij liet liedjes horen op YouTube en ik was heel enthousiast. Toen ik erachter kwam dat hij ook muziek maakt, ik zing namelijk al van jongs af aan, was het voor mij helemaal compleet.”

Het samen muziek maken ontstaat later. Een paar maanden voor hun huwelijk besloten ze om samen muziek te gaan maken om zo geld te sparen voor hun huwelijksreis. In april 2016 trouwde het stel en twee weken later begon hun 4,5 maand durende muzikale huwelijksreis. De twee reisden door verschillende Europese landen en kwamen aan geld door muziekoptredens die zij gaven.

Onder de naam MRANDMRSHOSPES treedt het duo op verschillende plekken op. ,,Dat is superdivers. Van achtergrondmuziek in een restaurantje tot aan gastoptredens. We krijgen diverse aanvragen, daarom blijft het leuk om te doen. Elke keer is het weer een andere beleving. De muziek die wij maken is popmuziek/singer-songwritermuziek. Wat we op een boeking spelen, is een hele mix. Van countrymuziek tot muziek van vroeger.”

,,Van de muziek kunnen we voor een deel leven. We doen er nog wat naast. Freerk heeft een eigen theaterbedrijf. Hij maakt theatervoorstellingen voor kinderen. We proberen zoveel mogelijk van de muziek te leven. Het is supermooi als je van je hobby je werk kan maken en dat ook nog eens samen kunt doen. Je kunt je hobby delen en je ziet elkaar daardoor veel. Als je muziek maakt met iemand anders, dan moet je elkaar veel missen en nu gaan we samen op pad. Dat maakt het heel leuk.”

Op 23 december staat MRANDMRSHOSPES in theater Voorhuys in Emmeloord. ,,We hadden het er al een tijdje over om een keer het theater in te gaan. De boekingen die we hebben, dienen vooral om mensen te vermaken. Qua muzikaliteit en kwaliteit is het anders dan dat je echt liedjes gaat brengen, met een verhaal erbij en dat mensen echt naar jouw muziek luisteren. Het leek ons gewoon heel gaaf.”

Hoe ze hun theatervoorstelling precies gaan invullen, weten ze nog niet. ,,We gaan sowieso ook met een band spelen. En we hebben een aantal verrassingen voor het publiek. Meer informatie over het concert is ook te vinden op onze website: www.mrandmrshospes.nl.”

Tryntsje vindt het erg leuk dat ze haar eigen show kan produceren. ,,We willen veel diversiteit aanbieden. Misschien ook een gastoptreden. Op dit moment hebben we vijf zelfgeschreven liedjes die af zijn. Die hebben we op reis geschreven. De rest wordt covers en een tribute aan het Amerikaanse zangduo Johnnyswim. Dat is een koppel dat pop/folkmuziek maakt. Johnnyswim is een voorbeeld voor ons. De muziek die het stel maakt is echt een inspiratie voor ons.”

Mieke van Veen