Afrika Reizenmarkt

Balk - ‘Reizen is proeven van de wereld’. Zo luidt het credo van persoonlijk reisadviseur Mariske Haitsma van reisbureau The Travel Club uit Balk. Op zondag 4 november vanaf 14.00 uur organiseert zij in De Treemter in Balk een Afrika Reizenmarkt. In samenwerking met haar collega en Afrika-specialist Manita de Kinkelder komen de veel reismogelijkheden naar o.a. Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Tanzania aan bod.

Mariske geeft aan: ,,Manita is iemand die vaak als reisleidster (van vooral kleine groepen) meegaat en tijdens de reizenmarkt gaat zij ons meer vertellen over deze prachtige bestemmingen. Ze neemt ons als het ware mee op reis.”

Naast groepsreizen behoren ook individuele reizen tot de mogelijkheden. ,,Afrika is momenteel een geliefde vakantiebestemming. De mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Mariske. Daarom deelt zij samen met Manita graag haar kennis met bezoekers van de reismarkt. ,,Hoogtepunten, maar ook kleine verrassingen, onontdekte gebieden, sfeervolle guesthouses en hotels en onvergetelijke safari's. Afrika verrast telkens weer.”

Naast presentaties over deze Afrikaanse landen en informatiestands zijn er ook diverse activiteiten. "Zo kunnen we proeven van typisch Afrikaanse gerechtjes en zullen de Afrikaanse wijnen ook niet ontbreken. Onder het genot van een hapje en drankje kan de bezoeker zich laten informeren over reizen naar Afrika”.

Mariske Haitsma is vanaf 1 september 2016 full time bezig met haar reisbureau. "Ik heb al zoveel mooie reizen voor klanten mogen samenstellen. Door elk stukje nieuwe reisbeleving, proef je weer van een andere stad of werelddeel. Reizen is haar passie en met die passie maakt zij als persoonlijk reisadviseur afspraken bij de mensen thuis. "Om wensen en mogelijkheden te bespreken, of het nu ver weg of dichtbij is. Waarbij deskundigheid, service en kwaliteit hoog in het vaandel staan."

Om haar kennis van bestemmingen goed over te kunnen brengen op haar klanten gaat Mariske met regelmaat ook zelf op (studie)reis. Zo heeft ze de afgelopen twee jaar al mooie reizen mogen maken naar Porto, Lissabon, Rome, Kopenhagen, Amerika met een camper en gaat zij binnenkort op zeilcruise naar Turkije. ,,Zuid Afrika zelf staat nog op mijn verlanglijstje, vandaar de hulp en kennis van Manita de Kinkelder. Misschien ga ik zelf ook wel mee in 2019 met één van de reizen die Manita organiseert, want goed adviseren is ook ervaren en op zondag 4 november maken we daar een start mee.”

Opgave via email of telefoon: 06 – 28 63 23 41 mariske@thetravelclub.nl www.thetravelclub.nl/mariske