Lezing: Willen we weten dat lage prijzen komen door slavernij?

WORKUM - Op donderdag 1 november is er in de St. Gertrudiskerk, Merk 5 in Workum van 20.00-22.00 uur een diaconale avond met ds. Jaap van der Windt. Hij gaat het hebben over slavernij en over een organisatie die zich inzet om hen te vinden en te bevrijden.

Meer dan 45 miljoen mensen in de wereld leven in slavernij: in kledingindustrie, mijnen, visserij, prostitutie. IJM is een wereldwijde organisatie die zich inzet om hen te vinden en te bevrijden en in samenwerking met overheden zoekt naar het versterken van het rechtssysteem. Ds. Jaap van der Windt, predikant in Bolsward, is ambassadeur van IJM en heeft een studiereis naar India gemaakt om het werk van IJM van dichtbij mee te maken. Het verhaal is schokkend, indrukwekkend en hoopgevend tegelijk.

Natuurlijk is er ruimte voor het stellen van vragen, ook aan elkaar. Wat doet dit verhaal met jou, ver weg, maar ook heel dichtbij. In het westen profiteren we van de lage prijzen die we betalen voor goederen die met slavernij zijn geproduceerd. Willen we dat weten?

Meer informatie: www.pgworkum.nl/activiteiten2018.