Elke dag creatief bezig en onder de modder weer naar huis

BALK - Waar mensen blij zouden zijn dat de hele grote bult zand eindelijk zou verdwijnen tussen de Eastwal en de Noardwal in Balk, zijn onder andere Luke Rondeel, Syb Meekma, Oriana Ambrosio Rudmer v.d. Weg bijna elke dag druk bezig met het bouwen van hun hut.

Eerst werd er druk gewerkt door de bouwvakkers met grote graafmachines. Maar de kinderen wisten: precies om 16.00 uur stoppen de bouwvakkers met werken. Dan trokken zij direct de laarzen aan en togen met hun schep naar de bult om daar zelf aan het werk te gaan. De laarzen zaten ook vaak in de weg door het mooie weer. Dan gingen ze uit en werd verder gewerkt op blote voeten. De laatste weken zijn de grote graafmachines klaar en kunnen de kinderen direct uit school veilig aan deslag om te werken aan hun eigen hut. En dat betekent lekker buitenspelen, zwart worden en je fantasie gebruiken.

Prachtige hut

Tussen de spullen van de bouwvakkers ontdekte de kinderen leuke bruikbare materialen voor hun hut. Zo was één van de bouwvakkers jarig en hingen er vlaggen. Toen de verjaardag voorbij was, konden deze mooi voor de hut worden gebruikt. Een oude doos werd omgetoverd tot laptop en lege blikjes frisdrank stonden mooi in de zelfgemaakte koelkast. De houten pallets dienden als muur. En elke dag komen de kinderen zwart en voldaan thuis. En tussen de mooie huizen en kavels aan de Eastwal en Noardwal staat een mooie hut te blinken die laat zien hoe creatief kinderen zijn en hoe mooi buiten spelen is