Tweede editie Balkster nacht van de nacht

BALK - In 2016 was er de eerste zeer succes volle editie van de nacht van de nacht in Balk. Enkele duizenden bezoekers lieten zich vol verwondering verrassen in het centrum rondom de Luts met allerlei optredens en activiteiten.

Vanuit plaatselijk belang Balk Vooruit is ook dit jaar weer het initiatief gekomen om zaterdag 27 oktober de Balkster nacht van de nacht te organiseren. Met enkele enthousiaste vrijwilligers uit Balk is er een prachtig programma opgesteld voor jong en oud. Rondom de Luts zal het donker zijn, zelfs de straatverlichting in het centrum is gedoofd. De route die langs de Luts loopt zal zoveel mogelijk verlicht zijn met kaarslicht en vuurkorven. In deze sfeervolle setting is het genieten van muzikale en culturele artiesten die zoveel mogelijk uit Balk en nabije omgeving komen.

De opening op 27 oktober is om 19:00 in de katholieke kerk, de inloop is vanaf 18:45 met een optreden van kinderkoor Prelude. Vanaf 19:15 starten de activiteiten. Met onder andere een silent disco op het bordes van het oude Raadhuis, in het ’t Haske een spookhuis, een verhalen verteller op een skûtsje aan de Lytse Side, muzikale optredens in ’t Breahûs, ’t Buterhûs, Plaza de Balk. De praam ‘Simmermoarn’ vaart met muziek van Roelie Boekema. Maar er is nog veel meer te doen en te bekijken rondom de Luts.

De toegang is gratis. Vanwege de financiële omvang van dit evenement staan er wel bakken bij de katholieke kerk in de Raadhuisstraat en bij ’t Buterhûs in de van Swinderenstraat waarin een vrijwillige bijdrage kan worden gedaan.