Strontraceloop met ‘stront’ als beloning

WORKUM - Traditiegetrouw wordt de herfstvakantie afgesloten met de strontraceloop, op zaterdag 27 oktober. Deze loop wordt dit jaar voor de 28e keer georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

De strontraceloop gaat langs een prachtig parcours bij het IJsselmeer, over de afstanden 7.1, 11.2 en 15.1 kilometer. De start en finish zijn bij het Strandpaviljoen van Camping “It Soal”. Douche- en kleedgelegenheid zijn in het toiletgebouw van de camping. De inschrijving is op de dag van de loop en begint vanaf 12.30 uur in het Strandpaviljoen “IJsselmeerzicht” en sluit 13.45 uur. De start van de loop is om 14.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang van het strand.

De alternatieve route van 15.1 km loopt door het prachtige natuurgebied “de Warkumerwaard”. Dit is een natuurgebied van het “Fryske Gea”. De route loopt over de zomerdijk, waarin een gedeelte (1 km) over de “Warkumerwaard”, richting Gaast en via de zeedijk terug naar Workum.

De jeugd start om 14.05 uur en loopt een afstand van 1.5 kilometer. Er is voor iedere jeugdloper een medaille en een traktatie. En de jeugdloop is gratis.

De prijsuitreiking van de loop zal plaats vinden direct na afloop in het strandpaviljoen. De lopers van de strontrace krijgen na afloop, tegen inlevering van het startnummer, het bekende zakje “stront” van Culterra. Ook zijn er leuke prijzen op de verschillende afstanden te verdelen. Voor de 1ste Workumer man en vrouw is tevens een wisselbeker. Meer informatie: www.loopgroepworkum.nl/strontraceloop